tiistai 30. joulukuuta 2014

Loppuajan kuulumisia.

Tänään oli vika koulupäivä (tosin joudun vielä käymään koululla, koska mun vaihtarivastaava/rehtori ei ollu paikalla enkä saanu todistusta voi huokaus). Itkin koulussa vähän, ja paljon kun tulin kotiin ja luin mun luokkalaisten kirjottamat viestit mulle. Mutta koitan nyt saada kerrottua ees jotain mun reilusta kahesta vikasta viikosta. Mä en ees muista tarkalleen mitä kaikkee tässä on tapahtunu, mutta koeviikolla näin tosiaan ensin mun ekan perheen yhtä siskoa, ja myöhemmin kaikkia niitä neljää, jotka on Koreassa. Yejun on edelleen Jenkeissä vaihossa siis. Ensin kanssa kävin Yewonin kanssa vaan Lafestalla, syötiin kolmessa eri paikkaa ja käytiin ottaa stickerphotot, oli hauskaa. Ja sitten kaikkien neljän kanssa käytiin Costcossa pizzalla ja juustokakulla. Torstaina mentiin meiän luokan ja opettajien kanssa Ashley's buffetiin, mut en kerenny olee siellä kauheen kauan, ku piti lähteen omman ja siskon kanssa elokuviin, käytiin kattoo Liikkuva linna. En tiiä yhtää miks se on täällä uudelleen elokuvissa, sehän on kymmenen vuotta vanha leffa. Anyway, perjantaina oli koulua ja koska koeviikko loppu, niin ei tehty kauheesti mitään. Lauantaina mun yks suomalainen kaveri tuli Koreaan, ja mentiin tosiaan sen ja Judithin kanssa Music Coressa. Siellä oli muun muassa Super Juniorin Kyuhyun, AOA, Ulala Session, APink, Infinite F ja Lovelyz. Kun löydettiin MBC:lle soitin appalle, ja se tuli kertoo meille et päästään kuvaan joidenki artistien kanssa, ja sit joku staffi vei meiät paikalle. Ehdittiin kattoo pari esitystä, ja sen jälkee se sama staffimies tuli hakee meitä backstagelle, ja saatiin kuvat Infiniten Seongyeolin ja L:n, APinkin ja Lovelyzin kans.


Yewon

APink. Nää kuvat on ihan perunalaatusia ku se "kameramies" ei oikee osannu.
Infinite
Lovelyz
Seuraavalla viikolla oli aika kiire, koska perjantaina meillä oli koulun festivaalit. Me järjestettiin ne klubin kanssa, ja meiän klubi teki kauhukäytävän yhteen luokkaan. Sen takia torstaina olin melkee 12 tuntia koulussa, kun koulun jälkeen piti jäädä rakentelemaan sitä. Se oli aluks ihan hauskaa, mutta sitten jossai vaiheessa tuli törkee nälkä niin lähettiin Nayeongin ja kahden muun klubikaverin kanssa syömää kimbapia. Sen jälkee tehtii sitä viel joku pari tuntia ja lähettiin kotiin. Tässä vaiheessa olin kuitenki nii väsyny, et koululla olin unohtanu vaihtaa lipokkaat ulkokenkiin, niin tulin sitten kotiin niissä kylmissä muovilipokkaissa. Oh well. Perjantaina oli sitten se ite festivaali, aamupäivän kiersin kokonaan taas Nayeongin ja mun luokkalaisten kanssa ympäti koulua kattomassa mitä mikäki klubi on tehny, ja täytyy sanoa, että siitä meiän kauhukäytävästä tuli aika hyvä. Ruuan jälkeen oli sitten kaikenmaailman esityksiä (Mm. Miss Deogi, eli siis jokaiselta luokalta 1-2 poikaa puetaan tytöiks, ja niillä on ns. missikisa), ja vaikka ne oli ihan hienoja ja meiän koulussa on tosi taitavia tanssijoita ja laulajia, oli kyllä aika puuduttavaa istua 5 tuntia tauotta salin lattialla jonossa. Onneks istuttiin oppilasnumeroiden mukaan, eli mä istuin viimesenä. Mut koska me istuttiin anyway salin perällä, niin juttelin vaan Jeonghyeonin ja Jaehyeonin kanssa, ja takana oli jopa tilaa suoristaa jalkoja välillä. Sunnuntaina mentiin host-perheen kanssa syömään isovanhempien, sedän, sedän vaimon ja serkun kanssa. Ruuan jälkeen mä, siskot, serkku ja appa mentiin viel bingsulle ja sen jälkee kotiin. Pelattiin videopelejä pari tuntia ja oli kivaa.

Kauhukäytävän valmistelua.
Siin on Miss Deogi kandidaatit mutta koska on niin kännykän zoomikuva niin never mind.
Viime viikolla oli joulu. Keskiviikkona aattona ei ollu yhtää joulufiilis ku oli normaali joulupäivä, niin otettiin sit Judithin kans takasin torstaina. Käytiin syömässä, ottaa sticker photot, ostin vähän tuliaisia ja sit mentiin leffaan. Perjantaina koulu loppu aikaseen, menin samaa matkaa yhen luokkalaisen kanssa himaan, kokosin kamat, jotka pitäis viel kertaallee postittaa Suomee. Lauantaina en tehny oikeen mitään, katoin Hobbitin ja luin. Sunnuntaina käytiin Judithin kanssa Sinsassa Garosugilissä, kun ei oltu siellä vielä käyty. Sen jälkeen tultii takasin Ilsaniin ja mentiin Mäkkäriin illalliselle, koska ahisti.

Jouluaaton kouluruoka


Jouluaamu
Garosugil
Eilen koulussa katottiin lähinnä vaa leffoja, ja otin kuvia kavereiden kanssa ja juteltii ja vaiheltii sähköpostiosotteita ynnä muuta. Tänään se sitte oli ohi. Aamulla katottiin eka tunti elokuvaa, sen jälkee siivottiin tunti (eli siis pojat siivos ja tytöt laiskotteli ja otettiin lisää kuvia). Jeonghyeon anto mulle kanssa semmosen Starbucksin juomapullon ja olin niin otettu, että melkein aloin jo siinä vaiheessa itkee, kun en oikeesti osannu odottaa keltään mitään. Annoin sille sitten Fazerin suklaata ja halattiin. Sen jälkeen oli luokanvalvojan tunti, opettaja anto kaiken maailman tiedotuksia, juhlittiin yhen luokkalaisen synttäreitä, ja lopuks opettaja anto mulle mun luokkalaisten tekemän kirjeen ja pyys mua sanomaan koko luokalle moimoi, mut sillä sekunnilla ku astuin luokan eteen niin en saanu sanottua muuta kun hei hei ja kiitos, kun itketti niin paljon. Otettiin luokkakuvat mun kameraan ja kaikki lähti. Aion vielä nähä mun luokkalaisia ja Nayeongia ainakin, mutta oli se silti haikeeta.Kirjeet mun kavereille.                                  안녕 7반 ♥
Mulla on Koreassa 10 päivää jäljellä ja tosi ristiriitaset fiilikset. Mun mielialat kotiinpaluun suhteen on vaihellu tosi paljon. Jouluna aattelin, et on ihan jees lähtee kotiin, mutta tällä viikolla on taas ollu aika vastakkaiset fiilikset. Saa nähä missä tunnelmissa oon viikon päästä tai lähtöaamuna. Oli miten oli, mä oon oppinu tän vuoden aikana ihan kauheesti ja kasvanu tosi paljon. Tänään just metrossa mietin, miten lapsellinen mä olin keväällä, ja miten paljon mä oon muuttunu about 11 kuukaudessa. Mä oon oppinu uuden kielen ja kulttuurin, saanu kavereita paitsi Koreasta myös ympäri maailmaa. Mä oon oppinu arvostaa Suomea uudella tavalla, mutta myös saanu toisen kotimaan. Jos mä saisin tehä mun vaihtovuoden uudelleen, mä tekisin aika monia asioita toisin, mutta mä en oo kertaakaan katunu tänne lähtöä.

Jos mulla ei oo enää iltaisin aikaa tai wifi alkaa taas takkuilemaan, niin seuraavan kerran kirjotan todennäkösesti Suomesta. Ihan hullua. Hyvää uutta vuotta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta!!!
  T: Serkkutytöt

  VastaaPoista
 2. täh siis ootko jo suomessa? o.O milloin tulee postausta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Suomessa, ja päivitän kunhan koululta ja muilta menoilta kerkeän, ehkä jo tällä viikolla.

   Poista
 3. Miten aloitit korean opiskelun & mistä olet hankkinut oppikirjat? :)
  Kun olisin ite kiinnostunut vaihtariksi koreaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa itsenäisesti opiskelin, mutta kävin myös Helsingin kesäyliopistolla alkeiskurssin, ja mulla oli yksityisopettaja semmoset 9 kuukautta. Kirjat ostin Koreasta ja Helsingin akateemisesta kirjakaupasta.

   Poista