maanantai 19. tammikuuta 2015

Viimeiset päivät Koreassa ja kotiinpaluu.

Huoh. Oon jo semmoset 10 päivää Suomessa, ja tää blogi jää kohta puoleen todennäköisesti tauolle, ainakin seuraavaan Korean reissuun asti.

Koulu loppui siis 30.12, ja siitä eteenpäin olin lähtöön asti aika kiireinen. Kaikki halus totta kai vielä nähdä vikoja kertoja, oli YFUn loppuorientaatio, pakkaamista, tuliaisten ostamista, Suomen koulujuttujen järkkäämistä ynnä muuta ynnä muuta, mutta koitan parhaani mukaan muistella ja kertoa mun viimesistä vaihtopäivistä.

Heti uudenvuoden aattona näin Judithia aamupäivällä, käytiin postissa laittamassa vikoja paketteja tavaroita Suomeen. Mä postitin etukäteen about 40kg tavaraa Suomeen ja lentokentällä oli kaks isoa laukkua ruumaan ja lentolaukku... et yhteensä semmmoset 90kg tavaraa tuli Koreasta Suomeen hups. Mutta sitten iltapäivällä Martha tuli Lafestalle, me käytiin vähän hakemassa syötävää supermarketista ja käytiin Smoothie Kingissä, sillä mun appa oli hankkinu mulle, Marthalle, mun siskoille ja niiden kavereille liput MBC:n Gayo Daejejeoniin, joka on semmonen musiikkigaala. Se kesti iltakahdeksasta aamuyhteen, ja siellä esiinty muun muassa TVXQ, Girl's Generation, BEAST, B1A4, GOT7, Ailee, Dynamic Duo, VIXX, Miss A, KARA ja Taemin sekä Jonghyun Shineestä. Tykkäsin ihan sairaasti, ja olin niin onnellinen, kun pääsin viimeinkin näkemään TVXQ:n. Vuosi vaihtui siis siellä.
Seuraavana päivänä heräsin aika myöhään ja olin tosi väsyny, kun olin päässyt nukkumaan about kolmen aikoihin, mutta lähin silti Judithin kanssa viel vähä kiertelee Souliin ja päädyttiin Chungmuroon semmoselle pet streetille, missä oli kauheesti lemmikkikauppoja ja kissan- ja koiranpentuja ikkunoissa. Aika epäeettiset olothan niillä oli, mutta oli ne kyllä sulosiaki.
Sen jälkeen perjantaina kävin Hyeminin ja Nayeongin kanssa kattomassa Madagascarin pingviinit elokuvissa, ja sitten syömässä bulgogia ja vielä bingsulla. Sen jälkeen oli vielä vähän yleistä hengaamista ympäriinsä ja sanoin hyvästit Nayeongille, kun en sitä enää sen jälkeen nähnyt, ja menin kotiin.

Sen jälkeen vietin viel kaks päivää tapaamassa ekaks mun toista host-perhettä, käytiin syömässä ja vähä ikkunaostoksilla, ja lopuks ne heitti mut himaan ja varmisti varmaan kymmenen kertaa, että otanhan yhteyttä, jos ja kun tuun takasin Koreaan jossain vaiheessa. Sitten kävin vielä toisen perheen luona, appa ei tosin ollut kotona, mutta näin ainakin omman, pikku- ja isosiskon vielä. Ne anto mulle kirjeet ja lahjan ja meinas itku tulla kun lähdin bussille.6. päivä kävin hakee mun todistuksen koululta ja kävin luokanvalvojan kanssa lounaalla, ja sen jälkeen lähin vielä Judithin kanssa kattoo yhtä vanhaa vankilamuseoo, kun haluttiin nähä, mut ei ollu oikein mitään järkevää tekemistä. Oli sairaan kylmä, mutta se oli kyllä ihan mielenkiintonen.7. päivä oli YFUn loppuvalmennus, saatiin lentoliput, piti nauhottaa hyvästit koreaks semmoseen nauhuriin, ja sanottiin moikat muille vaihtareille. Mentiin tän jälkeen vielä Helin, Madisonin ja Judithin kanssa syömään. Tän jälkeen Madison lähti, mut mä ja Heli ja Judith haluttiin vielä mennä vähän Han-joen varteen kävelemään ja kuvailee, vaikka oli sairaan kylmä tuuli ja palelluttiin kaikki.

Kazumi ja Kaede ♥8.päivä näin vielä Hyeminii, Sohuita ja Sujinii vikan kerran. Käytiin syömässä, vähän shoppailtiin ja sitten mentiin hetkeks vielä pelaamaan lautapelejä yhteen kahvilaan. Oli ihan kiva, ja piti antaa näille mun suomalainen osote, saattavat lähettää jossain vaiheessa kirjeitä.9. päivä kävin viel vikan kerran koululla, hain mun kuvistyöt, sen jälkeen ostin vikat tuliaiset, söin perheen kanssa illallisen, ja lähinnä vaan pakkailin.


Gyuwon, mun nuorempi host-sisko.

10. Päivä aamulla oli herätys 6:20 ja kentälle piti lähtee 7:30 niin en kerenny paljoa siinä tekemään. Appa tosin anto mulle lahjaks vielä EXO:n Overdose-levyn, jossa oli sisällä aidot nimmarit ja omistukset mulle. Olin ihan ällikällä lyöty. Hosteilla oli jotain menoa, niin ne heitti mut vaan lentokentän eteen, otettiin pari kuvaa ja sitten menin itekseen sisälle ettii Heliä, ja se löytykin heti. Ootettiin siellä yhessä Helin hostien kanssa yhtä YFUn tyyppiä, joka oli loppujen lopuks yli vartin myöhässä, tehtiin check-in, ja mentiin turvatarkastukseen ja terminaaleille. Ostettiin ramyeoneita ja banaanimaitoja sun muita mitä ei aikasemmin ollu laukkuihin mahtunu ja sitten koneeseen

Koneessa en nukkunu yhtään, katoin vaan elokuvia ja tv-sarjoja ja juttelin Helin kanssa. Ekat 7 tuntii kulu ihan hyvin, mutta sen jälkeen alko olla jo tuskasta. Äiti ja isäpuoli oli Helsingin päässä vähän myöhässä, niin oottelin niitä Helin porukoiden kanssa. Kotimatka ja eka ilta Suomessa oli yhdellä sanalla järkyttävä. Mulla iski kauhee kulttuurishokki ja olin tosi väsyny, niin söin vaan illallista ja menin aika lailla suoraan nukkumaan. Seuraavana aamuna heräsin neljän aikoihin kun olin ihan sekasin aikaerojen takia, mutta oli jo vähän parempi fiilis. Sunnuntaina käytiin hakee mulle uus puhelinliittymä ja laitoin vaan koulujuttuja kuntoon, kun maanantaina menin jo takasin kouluun. Tällä hetkellä mulla on ihan okei olo. Toisaalta ikävä Koreaan vähän, mutta koulu ja kaverit on pitäny mut sen verran kiireisenä, et on kyllä mukava olla Suomessakin, eikä mulla heti mitään kauheeta hinkua takasin oo. Oon ollu yhteydessä korealaisten kanssa, mutta silti pelottaa, että unohan korean ihan kokonaan, pitäis päästä puhumaan sitä Suomessakin enemmän.

Sitä tavaraa vähän oli.
Mulla oli hyvä vuos. Sain paljon ystäviä ympäri maailmaa, opin ja sain niin paljon, että musta tuntuu, että oon ihan eri ihminen kun reilu 11 kuukautta sitten kun lähdin pelokkaana matkaan. Musta tuntuu, että oon vanhentunu vuosia tässä ajassa, ja musta on tullu paljon itsevarmempi ja avoimempi. Mä en oo katunu kertaakaan vaihtoon lähtöä, ja oon niin onnellinen, että keväällä 2013 uskalsin hakea vaihtariks. Vaihto-oppilasvuos on nimittäin siistein juttu ikinä.

Mun vuos saattaa olla ohi, mutta nykyään mulla on kaks kotimaata, ja ihania ystäviä myös Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa. Enskesänä Judith ja Martha on ainakin tulossa Suomeen, uutenavuotena oon todennäköisesti menossa Hollantiin ja 2016 kesällä ois tarkoitus palata Koreaan lomailemaan ja näkemään kavereita ja hosteja. Kiitos kaikille, jotka on jaksanu lukea mun blogia, kommentoinu ja ylipäätään ollu kiinnostuneita mun vuodesta. Saattaa olla, että tää blogi herää joskus eloon, jos jotenkin päädyn pidemmäks aikaa takasin Koreaan, mutta näillä näkymin se ois moimoi. Tänne saa laittaa edelleen kommentteja, tuun tarkistamaan aina joskus, ja jos jotakuta kiinnostaa, mut löytää instagramista nimellä sannierikaaa.

Kiitos ja hei hei!

-Sanni

10 kommenttia:

 1. Kiitoksia, kun jaksoit blogailla vaihtarivuodestasi. Sitä oli mielenkiintoista seurata :) Tervetuloa takaisin kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eip mitään, kiitos itsellesi kun olet jaksanut seurata ^^

   Poista
 2. Oli tosi kivaa seurata sun vuotta!^^ Kiitos:3
  Ja ihanaa, että sulla oli hyvä vuosi:)
  (that exo cd though, kadetuttaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ^^ ja toivotaan, että sullakin tulee hyvää vuos! Hahah olin kyllä aika yllättäny ku luulin et se oli vaa peruslevy ja sitten avasin sen kannen....

   Poista
 3. kiitti tosi paljo blogin päivittämisestä, on ollu mielenkiintosta seurata sun matkaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos itsellesi mielenkiinnosta!

   Poista
 4. Hei! Olen lueskellut blogiasi ja ajattelin kysyä tietäisitkö vastauksia muutamaan kysymykseen, kun olen menossa tänä keväänä Koreaan viikon kaupunkilomalle. 1) Milloin järjestetään esim. Music core tai Inkigayo, mistä voi saada liput ja paljon ne suunnilleen maksaa? Olisiko edes mahdollista päästä sinne? :D 2) Mistä voi löytää noita "sticker photo" paikkoja vai mitänytonkaan, siis niitä missä kuvia voi muokata söpösti? :3 Kiitos jos vastaat♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anteeksi, en oo blogissa käyny vähän aikaan, niin en tiennyt, että tänne on tullut vielä kommenttia. ^^ Music core ja Inkigayo ja Music Bank järjestetään kaikki kerran viikossa. Jos muistan oikein niin Music Bank torstaisin, Music core lauantaisin ja Inkigayo sunnuntaisin. Lippujen hankinnasta en osaa sanoa, koska omat liput sain YFUlta/host-isältä, mutta netistä pitäisi löytyä ohjeita, miten jonottamalla toisinaan voi päästä sisään. Useimmiten tosin vaaditaan tiety fandomin fanitavaraa, faniklubin jäsenyys tai muuta. No siis, sticker photoja on vähän joka puolella? Myeongdongissa on ainakin yksi, samoin Hongdaella ja Ilsanissa Lafestalla on 1-2. Kiitos mielenkiinnosta!

   Poista
 5. Haluisin lähtee Etelä-Koreaan vaihtariks joskus muutaman vuoden päästä, mutta musta tuntuu että ku oon aika pelokas lähtemään yksin. Haluisin niin kovasti mennä mutta ku oon niin socially akward & ujo niin mietin pärjäänkö siellä. Ja vielä lisäksi pelkään lentokoneita. Onko sulla antaa jotain vinkkejä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan näin miljoona vuotta myöhässä, kun en oo käyny täällä vähään aikaa. Mutta niin. Jos sulla on vielä muutama vuos ennen lähtöö, niin ei kannata pelätä sitä, että on tällä hetkellä kiusallinen ja ujo. En mäkää ois aikasemmin uskaltanu lähteä kuin 16-vuotiaana. Vaikka sä lähdet yksin, niin ei sua siellä heitteille jätetä. Sulla on perhe ja ystäviä, jotka pitää varmasti huolta. Korealaiset on tosi sosiaalisia ja siellä pääsee Suomea paremmin porukkaan mukaan todennäköisesti. Mäkään en oo mikään sosiaalisuuden multihuipentuma, mutta Koreassa musta tuli paljon avoimempi ja tykkään nykyään viettää enemmän aikaa ihmisten kanssa. Cheer up! Lentopelkoon en osaa sanoa mitään, kun mulla itellä ei oo semmosta, vaikka tottakai se takasin tullessa vähän kuumotti kun koneita on kadonnu ja putoillu sen mun vaihtovuoden aikana :D Mut sä todennäköisesti lentäisit Finnairilla ja se on turvallinen (y) Lähe ihmeessä vaihtoon, kadut vaan myöhemmin, jos et edes yritä!

   Poista