keskiviikko 5. helmikuuta 2014

16 päivää

Oon jo monena päivänä sanonu kaikille jotka asiasta on kysyny, että lähden kolmen viikon päästä. Vasta nyt sitten tajusin, että lähtö onkin lähempänä kahta kuin kolmee viikkoo enää.
Viisumia ei oo vielä kuulunu, mikä on ongelmallista, kun pitäisi hoitaa pankkiasioita, jotka eivät ilman passia onnistu. Ja passi siis on suurlähetystössä. Damn. Arvasin, että tässä lopussa tulee jotain sählinkiä, vaikka koitinkin kaiken hoitaa ajoissa, mutta nähtävästi se on jokin luonnonlaki, että ei vaan onnistu.

Koitan nyt vaan kauheella kiireellä koittaa nähdä kaikkia kavereita ja sukulaisia. Isän puolelta sukulaiset nään kyllä onneks hyvin, kun sunnuntaina on pikkusiskopuolen ristijäiset. Kauheeta, sekin on jo yli vuoden vanha, ennen kuin nään sen seuraavan kerran...

Mutta anyways, näin Sannaa taas viikonloppuna. Oli taas melko Korea-painotteista, mutta katottiin sitten Sherlockia ja raahasin Sannankin sitten Hannibal-fandomiin. Sannaa onneks kerkeen näkemään vielä pari kertaa, mutta ahistaa, kun on monia kavereita joita nään enää kerran ennen lähtöö. Okei, oon vaan vuoden poissa, mutta silti kamalan haikea fiilis. Tulee kaikkia ihan kauhee ikävä. Onneks Sannalta oon saanu paljon tukea ja neuvoja, samoin mun korean opettajalta ja of course meidän aivan loistavalta YFUn Japani/Korea-vaihtari kahdeksikolta, jotka pystyvät samaistumaan lähdöahdistukseen ja stressiin.

Mitä uutta viime päivityksestä on se, että mun isäntäperhe vastas sähköpostiin. Melko lyhyt viesti, jossa toivottivat mut tervetulleeksi ja kertoivat, että ovat asuneet aikanaan yli kuusi vuotta Saksassa. Hostisä ainakin osaa hyvin englantia, kun laittoi mailin kokonaan sujuvalla englannilla. Saattaa olla, että pääsen myös saksaakin perheen kanssa puhumaan, mikäli he sitä osaavat. Niin kuin aikaisemmin sanoin, olisin ehkä toivonut perhettä, joka ei niin hyvin englantia osaa, että oppisin paremmin koreaa, kun kiusaus puhua englantia olisi pienempi. Mutta nyt olen kyllä aika helpottunut. Todennäköisesti vältytään monilta väärinymmärryksiltä ja sopeutuminen on edes vähän helpompaa, kun kielimuuri ainakin yhden perheenjäsenen kanssa on pienempi.

Dataamista.
Karvareuhkanaiset

Älkää edes kysykö. Pakolliset metsäkuvat ennen lähtöä.
Ei tässä muuta. Tää viikko menee kavereiden kanssa ja viime hetken shoppailuja tehdessä (kröhöm, irtokarkkiostoksilla). Todennäköisesti päivitän vielä ainakin kerran Suomesta, mikäli vaan on aikaa ja jaksamusta, ja sen jälkeen sitten jo yli 7000 kilometrin päästä. 

 

8 kommenttia:

 1. Hamstraa irttareita, mun tekis NIIIIIIIIIIIIIN mieli nyt mutta ei täältä ainakaan saa mistään :(((((
  Älä ressaa tota vaikka sun perhe puhuukin hyvää enkkua. Mulle selvis mun toisessa perheessä nyt jo kuukauden asuttuani, että näiden tytär on ollu vuoden ausseissa vaihdossa, toinen pojista japanissa (jossa oppi tosin enkkua vaan puhumaan..) ja toinen jenkeissä. Säännöt on kuitenki sellaset, ettei enkkua täällä puhuta.
  Ja nimeomaa kielimuuria ja sopeutumista varmasti helpottaa toikin, kuhan vaa itte rohkeesti solkotat sitä koreaas! :D Äläkä pelkää virheitä. Tsemppiä iha hullusti, pidetää muurame-kinkomaa-jkl-lippu korkeella! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin meinasin, sillä Koreassa ei myydä about _mitään karkkia näiden perus Twixien ja Marsien lisäks... Jos onnistuu suklaata löytämään nii se ei oo hääppösen makusta. Varmaan joudun jättämään jotain oleellista pois matkasta sen takia että saan raahattua tarpeeks salmiakkia ja minttusuklaata pariks kuukaudeks hehes. :D Aaa no kiva! Varsin kansainvälinen perhe sullakin sit. Joo, edelleen oon sillä asenteella että koreaa sinne mennään puhumaan eikä englantia. c: Kyllä kyllä! Kiitos paljon kommentista ja samoin sinne!

   Poista
 2. Moih! Oon tämmöne randomi, joka löys sun blogin yhen edellisen korea vaihtarin kautta. Seurailen blogiasi innolla ja saatan välillä pistää kommenttiakin jos tulee mieleen jotain kysyttävää (että älä säikähdä).
  Itse nimittäin aion myös pyrkiä vaihtoon koreaan lukiossa ja yritän saada itelleni mahd. hyvän pohjan kieleen ymsyms. (vinkit on aina tarpeen)

  Mutta näin ekana kysyisin: Ootko opiskellu koreaa ite, vai ootko löytäny opetusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moimoi! Ihanaa kuulla, että mulla on innokkaita lukijoita! Ja totta kai, kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita ja kaikkea saa kysellä mitä mieleen tulee. Vastaan mielelläni parhaani mukaan. c:

   No tuota tuota, itse oon opiskellu lähemmäs kaks vuotta itsenäisesti, mutta kuten arvata saattaa, ei se hirveen tehokasta ole. Oon hankkinu kirjoja akateemisesta Helsingistä ja ostanu Korean reissuilla Soulista. Lisäksi YFU vaatii Koreaan hakevilta vähintään 150-180 tuntia korean opintoja ennen lähtöä. Joten kesällä mä kävin Helsingin avoimen yliopiston alkeiskurssin, ja nyt oon kesästä tähän asti ravannut viikonloppusin ja lomilla Helsingissä yksityistunneilla, kun sain Suomen IYFin kautta erään korealaisen opiskelijan opettamaan mua. Netissä mainitsemisen arvoinen sivu on talktomeinkorean.com, siellä saa sekä maksullista että ilmasta opetusta melko hyvin. Sanakirjoina mä oon käyttäny Wiktionaryy, Naverin ja Daumin sivulta löytyviä nettisanakirjoja. Tosin kaikki on luonnollisesti englanniksi, niin yksityistunnit kuin nettisivut. Jos suomeksi haluaa opiskella niin menee tosi vaikeaksi.

   Mutta tosiaan, kannattaa kielenopiskelu alottaa ajoissa, jos vaihtoon meinaa! Ja kannattaa panostaa tosi paljon kouluun, koska todistuksia katotaan kanssa hakijoita valitessa. 파이팅! c:

   Poista
  2. Miten hyvän tokarin sitten tarttee, et mitä luulet, riittääkö jos keskiarvo on yli 8.5?

   Poista
  3. En osaa sanoa, mulla on 9,7 ja nyt Japaniin/Koreaan lähtiessä on aika monta jolla on yli ysi keskiarvo. Mutta kyllä mä uskoisin et toikin riittää, Yfu (en osaa muista järjestöistä sanoa) vaan haluaa olla varma, että oot ahkera ja opiskelet tunnollisesti vaihtovuonna eikä sulla oo ongelmia palata takasi koulurutiiniin Suomessa.

   Poista
 3. Sori kun "häiritsen" taas, mutta osaisitko suositella jotain kirjaa/kirjasarjaa korean opiskeluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse oon tehnyt Andrew Sangpil Byonin Basic Korean kirjan, ja oon alottamassa Intermediate Korean:ia. Ne on ollut ihan hyödyllisiä muun opetuksen lisäksi, mutta jos ei muualta koreaa opiskele, niin ne ei välttämättä oo parhaita mahdollisia kirjoja. Jos alottaa ihan nollasta, suosittelen Seung-eun Oh:in Korean made easy-sarjaa. Ne on tosi helppoja, ja niissä on paljon päivittäisiin tilanteisiin fraaseja, kirjallisia ja kuuntelutehtäviä sekä luetunymmärtämisiä. Parhaiten ehkä oppii, jos yhdistää noita kahta.

   Poista