lauantai 8. marraskuuta 2014

Kuvapäivitys part. en tiiä ehkä 92018342853

Älkää epäilkö otsikkoa. Kuvia ja kerrottavaa on oikeesti paljon. Vierähtäny viimesestä päivityksestä taas melkein kuukaus ja tässäkin postauksessa osa kuvista on syyskuusta eteenpäin, mutta koittakaa kestää. Oon oikeesti ollu tosi kiireinen ja väsyny, ja on tosi paljon asioita menny blogin edelle ikävä kyllä.

Ekana on kuvia on mun ja Judithin reissusta Bukhansaan, joka siis on semmone vuori(sto) Seoulin liepeillä ja joku puolisen tuntia Ilsanista metrolla. Vaikka ne vuoret oli koko ajan meiän ympärillä, meillä oli ongelmia löytää mistä sinne vaellusreiteille oikein pääsee, mutta onneks tuli vastaan joku vaelluskamppeisiin pukeutunu nainen, jolta sain kysyttyä. Vaikka tää tapahtu syyskuussa, oli varmasti yli +30 astetta ja aurinko paisto suoralta taivaalta niin oltiin kummatki ihan hirveen näkösiä, kun tarpoiltii siellä poluilla oh well.Meiän hienot bataatit eväinä xd Nää sai paljon huomiota muiltaki vaeltajilta ja meille vaan naureskeltii. Ei voi syyttää, oltii me varmaan aika näky ku kaks eurooppalaista vaa jökötettii jossai kiven kupeessa vuoren huipulla syömässä bataatteja... 


Ja illallinen, kun päästiin takasin Ilsaniin! Lihabuffetti. 
Juustoramyeonia.
Länsimaalanen aamupala Judithin luona. Melkein itku tuli ku en oo syöny näin mitää tavallista ikuisuutee. 

Ja sitte! Varmaa viikko sen jälkeen kun muutin tähän kolmanteen perheeseen, niin mentiin kattomaan Incheon Asian gamen miekkailua, kun se satuttiin pelaamaan täällä Ilsanissa. Asian Games on siis vähän niinkun Aasian olympialaiset, ja tänä vuonna ne sattu olemaan Koreassa. Ei siis ollu mikään ihan pieni tapahtuma.
Näin mä nukuin jonkun pari kuukautta, koska hyttyset ois muuten syöny mut hengiltä sisälläki.
Tää oli myynnissä kirjakaupassa Gyeongbokkungissa. Meinasin kuolla.
Viime koeviikosta en suoraan sanottuna muista enää kauheesti, mut sen tiiän et käytiin Judithin kans (taas vaihteeks) Everlandissa! Herättiin joskus älyaikasee, mentii metrolla Gangnamii ja siellä otettii bussi. Matka kesti yhtee suuntaa jonkun kolme tuntia. Everlandissa oli myös eläintarha, tommone Hollantikylä joka oli yllättäen Judithin mieleen, The Walking Dead-kauhukäytävä ja mm. maailman jyrkin puinen vuoristorata johon me jonotettiin yli tunti, mutta oli kyllä sen arvonen! 

Ja sitten kaikkia yleisiä kuvia ympäri Soulia...

Söpöin muikelo ikinä! Tota silitin varmaan viis vuotta yhellä metroasemalla.
Insadong
Kakkaleipä 1000 wonia. Korea, oliko taas ihan pakko?
Joku palatsialue Gangnamissa Coexin lähellä? En enää ees muista nimeä, kun oli vähän pettymys.Sitten. Ei tuu nyt kyllä oikeen kronologisessa järkestyksessä, mutta tän kolmanen ja viimesen perheen kanssa käytiin 찜질방:issa (jjimjilbangissa) eli siis korealaisessa kylpyhuoneessa(?). Siellä eka mennään miehet ja naiset erillään suihkuun, ja lillutaan alasti eri lämpösissä altaissa ja uidaan. Ja siellä jjimjilbangissa missä me käytiin, pääs myös semmoseen suomalaisen oloseen saunaan, paitsi että kiukaalle ei tietenkää saanu heittää vettä, Sen jälkee iho hinkataan ja pestään miljoonaan kertaan, että kuollut iho lähtee pois. Sitten puetaan alla olevat oranssit paita ja sortsit päälle, ja mennään semmoseen isoon huoneeseen, jossa voi ottaa patjat ja puisen "tyynyn" ja syödä, lukea, pelata, nukkua tai lukea kirjaa tai mitä nyt haluaakaan. Tässä vaiheessa miehet ja naiset voi taas olla yhdessä. Olin halunnu käydä jjimjilbangissa jo pitkään, niin tää oli kyl ihan siisti kokemus. :D Oli tosi ihanaa päästä saunaan ekaa kertaa sitten Suomesta lähdön.

Orange is the new black eiku. Anteeks meikittömyyteni.
Noihin koloihin voi mennä nukkuu.
Multicultural clubista Judithin ja Madisonin koululla. Kuvassa Jaehyeon tai niin kun me useimmiten sitä kutsutaan, boy-who-fell. Voitte varmaan arvata jossain määrin tarinan nimen takaa. 
Mun ja Judithin korean mentorit ja opettaja.
 Sitten kuvia viime kuun yhdeltä viikolta, kun meillä oli torstaina koulun ykkös- ja kakkosluokkien urheilupäivä ja perjantaina oli luokkaretkipäivä. Meiän piti raahautua yhteen puistoon aamukaheksaks, mulla ei ollu mitään hajua missä se oli, mut onneks appa oli ihana ja heitti mut sinne. Oli törkeen kylmä päivä ja vaikka aamulla otti päähän, niin oli se loppujen lopuks ihan hauskaa vaikka meiän luokka häviski melkein kaikissa lajeissa.
Sää aamulla. Alaalla meiän luokanvalvoja cappi päässä.
Kaikilla on myös päällä niin kutsutut Banteet, eli luokka t-paidat. Jokaisella luokalla oli erilaiset, ja meillä oli tommoset pupu sweaterit joissa luki alla pretty bunny.Ja sitten perjantain luokkaretki. Mentiin Yangpyeongiin, joka oli about kahden tunnin bussimatkan päässä Ilsanista. Laitoin alapuolelle kartan, kun piti itekkin varmistaa, että missä on taas tullu käytyä. Ilsan, mun kotipaikka sijaitsee siis Goyangissa, niin pystytte vähän vertaamaan matkaa.

Eka paikka missä käytiin oli Semiwon, se oli tommonen nätti puisto, jossa ei tosin oltu ku joku vajaa tunti.
Semiwonin jälkeen mentiin takasin bussille, ja sieltä lähettiin semmoselle rail bike vuokraamolle ja syötiin lounasta.

Hyerim, Chaewon ja Hyemin.
Rail biket oli siis tommosia neljän istuttavia polkupyörävaunuja joilla poljettiin tommosilla junaradoilla. En ees tienny mitä odottaa ennen kun näin noi, koska en ees tienny että tämmösiä on olemassa. 
Rail biket oli kyllä muuten ihan kivoja, mutta meitä ennen noille kiskoilla meni just joku semmonen eläkeläisryhmä, eli semmoset +50 mummoa oli meiän edellä ja me sitten jouduttiin aina hidastelemaan ja oottelemaan kun mummeleilla oli jotain ongelmia, mutta eipä siinä mitään. Oli hyvä sää ja näköalat. Sen reitin polki jossain 20 minuutissa, ja sitten päätepysäkillä henkilökunta käänti noi pyörät ympäri ja poljettiin samaa reittiä takasin lähtöasemalle. 
Pojilla oli hauskaa ja minä olen huono kuvaaja.


Tän jälkeen lähdettiin kotiin, ja vaikka olin kotona tavalliseen aikaan about viideltä, olin niin loppu etten kyllä saanu paljon mitään aikaseks.

Mitäs muuta, tässä viime viikonloppuna? kaks viikkoa sitten? Käytiin Judithin kanssa Apgujeongissa, Gangnamissa. Siellä oli joku julkkishyväntekeväisyyskauppa jossa pyörähdettiin, ja sitten käytiin kattomassa kolme kuuluisaa levy-yhtiötä, jotka oli samalla alueella: SM, CUBE ja JYP entertainment.


Hahaha Amis oli sen hyväntekeväisyysjutun nimi.Löydettiin tämmönen ylisöpö pehmolelukauppa! Mitään ei ostettu, mutta kunhan tuhlattiin sielläkin joku parikymmentä minuuttia.


Funfact: Sm oli keskellä ei mitään ja sitä vastapäätä oli leikkipuisto.Ois tässä vielä ties kuinka paljon kerrottavaa, mutta taitaa olla jo sen verran pitkä postaus, että en enää jaksa mitään lisätä. Seuraavaan postaukseen tulee ainaki juttua mun toiselta Pohjois-Korean rajareissulta ja muuta. Mutta kolmannessa perheessä menee hyvin, ja mulla on ollu täällä edelleenkin kivaa. Pitäis tässä vaan alkaa kaivamaan talvivaatteita, kun +15 on vähän turhan vilponen. Moi moi ensikertaan! 

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia taas! Niissä on paljon vaikka mitä tutkailtavaa. Täällä syksyisen harmaata, lumi tuli ja meni jo kerran. T. Sanna (naapurista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. :) Toivottavasti sää paranisi siellä pian, en kyllä palaa tammikuussa, jos Suomessa sataa räntää!

   Poista
 2. Nyt on pakko kysyä, että kuinka aikasin normaalisti jotkut lähettää sen hakemuksen? Itsellä tosin 4, 5 vuotta vielä aikaa, kun on edes mahdollista lähtee vaihtoon, mutta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse hain toukokuussa 2013, kun lähtö oli helmikuussa 2014. En osaa sanoa kuink aikasin "normaalisti jotkut" hakemuksia lähettelee, mutta luulisin että vuosi tai puoltoista on tarpeeksi. Riippuu tosin järjestöstäkin.

   Poista