sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kesäkuu

Mitäpä tänne. Oon just ja just hengissä, vähän tekee tiukkaa kun koulua on edelleen ja lämpötilat heiluu +30 asteen molemmin puolin. Ens ees tiedä millon mulla on kesäloma, jospa se joskus enskuussa alkais. Toivottavasti. Mutta tää viikko on onneks ollu vähän rennompi, keskiviikko ja perjantai oli vapaa, koska oli äänestyspäivä ja perjantaina ilmeisesti joku sotilaiden/sotauhrien muistopäivä, en oo ihan kartalla.

Todennäkösesti vaihdan enskuussa myös perhettä. Aikasemmin en ollu tästä erityisen innostunut, mutta nyt on pakko myöntää, et ootan sitä jo aika paljon. Mä tuun kyllä mun tän hetkisen perheen kanssa ihan hyvin toimeen, mutta nää on kamalan kiireisiä, ja sillonkin kun he eivät ole, mä tunnen täällä itteni aika ulkopuoliseks. Kotona on sen takia vähän yksinäistä, joten oon viimeset puoltoista kuukautta hengannu tosi paljon kavereiden kanssa ja koittanu pitää itteni kiireisenä tanssitreeneillä ja muilla aktiviteeteillä. Jospa seuraavalla perheellä olis vähän enemmän aikaa tehä jotain, koska tän perheen kanssa hyvä jos keretään pari kertaa viikossa syödä illallista yhdessä.

Mutta mitä muuta, ei oo tapahtunu ihan hirveesti mitään. Viime viikolla meillä oli pöytätennis-kokeet, ei ollu tähän asti tehty liikkatunneilla muuta, kun pelattu pöytätennistä, joten treeniä on kyllä tullu. Ennen Koreaan tuloa olin pelannu pingistä ehkä tasan kahdesti, ja niinäkin kertoina antanu aika nopeesti periksi. Olin siis syystäkin aika ylpee itestäni, kun sain kokeesta täydet pisteet ja opettaja kehu kovasti.

Eilen myös tapasin Sojeongin, tytön joka tulee elokuussa Suomeen YFUn kautta. Meiän ommat oli ottanu yhteyttä, ja järjestäny meille tapaamisen. Käytiin sitten eilen kahvilla, minkään jälkeen käytiin ottaa sticker photot, Subwayssa patongilla ja lopuks mentiin vielä Lake Parkiin käveleen. Sinne mennessä käveltiin MBC:n (korealainen televisiokanava) rakennuksen ohi, ja siellä oli just loppunu Music Core, ja kadun molemmin puolin oli faneja odottamassa, että omat idolit ajavat parkkihallista ulos. Jäätiin Sojeongin kanssa sitten hetkeksi seuraamaan, ja nähtiinkin sitten EXO ja VIXX, kun nämä ajoivat ulos.

Jiwon, mun ihana korean mentori ♥

Jiwon, minä, Judith ja Madison, sekä Madisonin tutori, jonka nimeä en muista.

Se tunne kun kebab-rulla ekaa kertaa 3 kuukauteen.


Korealaisten liikkatunnit. Näin ne kuluu. Huoh.
Kuva ei oikein tuo tilannetta esiin, mutta viime viikolla koreantunneilla pelattiin semmosta sormipeliä, jossa aina voittaja sai hakata etu- ja keskisormella häviäjiä ranteeseen. Mulla, Judithilla ja Marthalla oli sitten pelin lopuks kädet melko arkana, ja mä oon vieläkin mustelmilla, mutta hauskaa oli haha.

Ai miten niin ei salmiakki oikeen maistu? Yhtenä päivänä vein luokkalaisen pyynnöstä salmiakkia kouluun, ja reaktiot oli upeita. Harmi vaan, etten opettajien reaktioita saanu talteen. Luokanvalvoja meinas oksentaa ja science-opettaja joutu juomaan useemman kupin kahvia huuhtomaan maun pois. Mutta oli meiän luokalla kaks semmosta, joiden mielestä se oli yllättäen ihan ok.
Lake Park


Judith ♥

Juustokakku-bingsu! Oli kallis, mutta oli kyllä sairaan hyvä.

Andrea ♥

Perjantaina Gertruda ja Jan tuli Soulista Ilsaniin, ja tavattiin Lafestalla. Madison puuttuu kuvasta.
Sojeong and meitsi. Olin ensimmäinen suomalainen jonka hän ikinä tapas, joten toivottavasti hän uskaltaa vielä kahden kuukauden päästä lähteä Suomeen.
Mutta niin, hengissä ollaan. Kesäloma tulis kyllä jo tosi tarpeeseen, mutta muutaman viikon päästä on kokeet, niin sitten on taas neljä vapaapäivää ja sen jälkee ei pitäis olla enää niin kauhean kauan lomaan. Pitäkää te lomalaiset hauskaa ja rentoutukaa munkin puolesta! Toivottavasti seuraavalla kerralla olisi jotain kunnollistakin kerrottavaa.

6 kommenttia:

 1. Jeeee uutta luettavaa^ u ^ noi salmiakkireaktiotXDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sain itteeni viimeinki niskasta kiinni ja päiviteltyä. Joo, oli kyl varsin hupaisa päivä :D vähä harmitti ku suurin osa salmiakista pääty roskiin, mut oli noi reaktiot kyl sen arvosia. Oisin postannu videotki, mut mun nauru on niissä niin kauhee, et joudut tyytymää screenshotteihi.

   Poista
 2. Tota, tota, ois vähän kysyttävää tosta vaihtoon lähöstä: YFUlla kun on se et pitää olla opiskellu koreaa 150-160h, niin tarviiks sitä oikeesti just sen verran? Riittääkö vähän vähempi? Ja pitääks sen olla semmosta et joku opettaa vai kelpaako itseopiskelu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olin ite opiskellu koreaa about vuoden ennen tänne tuloa itsekseen, ja sen jälkeen kun mut hyväksyttiin, niin kävin vielä vajaa 100h tunneilla ja opiskelin kyllä varmasti toiset 100 tuntia netissä sekä itsekseen kirjoista. Ei YFU kysele sulta mitään todistuksia, mutta paljon helpompaa täällä päässä on, jos on vähintään ton verran tunteja ottanu.

   Poista
 3. Yksi sana: juustokakkubingsu. Pakko saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, ja et katso maailmaa enää ikinä samalla lailla!

   Poista