perjantai 18. huhtikuuta 2014

Viimeiset kirsikankukat & lauttaonnettomuus

Edellisestä päivityksestä on jo likipitäen kaksi viikkoa, shame on me, mutta ei oo vaan ollu hirveästi mitään kirjottamisen aihetta, aika lailla tavallista arkea. Mutta jospa sitä jotain nyt postais, kun ensviikolla tulee kaks kuukautta Koreassa täyteen.

Niinkun otsikosta voi päätellä, kirsikankukat on siis aika lailla pudonnut, ja laitan nyt viimeisimmät otokset, mitä niistä sain otettua yks päivä koulun jälkeen.

Bongilcheon high schoolilla oon käyny siis tässä kahdesti viikossa, ja vaikka ensimmäinen viikko oli aika tuskaa, nyt oon alkanu odottamaan niitä klubeja innolla. Ihana nähdä paitsi Marthaa ja Judithia, mutta oon myös saanu korealaisia kavereita siellä. Kaikki on kauheen rentoja, ja etenkin mun koreantuntien mentori, Jiwon, on ihan huippu. Vaikka tiistai- ja torstai-illat menee kokonaan klubien takia, siellä on nii kivaa, että ei yhtään harmita. Tälläkin viikolla enkuntunnilla vaan käännettiin yks sarjakuva parhaamme mukaan koreaks, ja sen jälkee vaan riehuttiin haha. Tosin tänä torstaina ja ensviikon tiistaina ei oo klubeja, koska Bongilcheonissa on midterm examit. Meidän koulussa ne on kahden viikon päästä ja sillon mulla on 4 vapaa päivää, party hard! Saa nähä mitä kaikkee tulee tehtyä, mut suunnitelmissa ois käydä Dongdaemunissa, Gyongbokkungissa uudelleen, Hongdaessa ja ehkä Insadongissa, jos seuraa vaan löytyy.

Matkalla Bongilcheoniin. Martha on ihana ♥
Martha, minä, Judith ja... ok en tiiä, Judithin luokkalaisia anyways.
Äiti lähetti Suomesta pääsiäistipuja. Mua suoraan sanottuna vähän nolotti antaa ne, mut Yejun ja omma ihastukin niihin ihan 6-0 ja lässytti niille ties kuinka kauan miten söpöjä ne on. :D
Kiitos äiti. ♥
Viime lauantaina matkalla Pajuun vapaaehtoistöihin, vapaaehtoistyöpaikka on siis aika landella. Viime viikon loppuna meitä myös kuvattiin SBS:lle johonkin ohjelmaan kun opetettiin englantia, oltiin kuulema tiistaina telkkarissa oh god.

Viime lauantaina halusin taas leipoa perheelle, ja kun äiti laitto Suomesta leivinjauhetta ja vanilliinisokeria, niin kysyin, että kelpaako mustikkapiirakka. Siitähän kaikki innostu, etenkin Yewon, koska hän ei ollut aikasemmin mustikkapiirakkaa syöny. Kaikki tarpeellinen piirakkavuokaa lukuun ottamatta löyty, niin käytiin kaupassa ja alettiin leipomaan!
Mustikat ei oo varmaan ikinä maistunu niin hyvältä kun viime lauantaina. Vaikka ne olikin korealaisia pakastemustikoita.

Oon viimeinkin saanu kuvia meiän luokkalaisista, muistakin kun Sohuista, Sujinista ja Hyeminista, joten voisin tässä nyt kirjottaa jotain.
Meiän luokka on ehdottomasti meiän koulun hulluin. Useemmin kun kerran päivässä meinaa palaa pinna kun ne osaa olla niin lapsellisia, ajattelemattomia ja äänekkäitä, mutta toisaalta mulla ei oo ikinä niiden kanssa tylsää ja ne saa mut aina nauramaan. Kaikki on kaikkien kanssa kavereita, vaikka meiän luokalla on porukkaa ihan laidasta laitaan. Pahiksista hikipinkoihin ja tämmöseen randomiin suomalaiseen. Mulla tulee näitä varmasti ihan kauhea ikävä tän vuoden jälkeen, koska vaikka oppitunnit osaa olla välillä jotain maailman tylsimpiä, niin välitunneilla on sitäkin hauskempaa.

Changholle oltiin just liimaamassa tekoripsiä ja laittamassa huulikiiltoa, kun heräsin yks välitunti. Mulla ei oo mitään hajua miks tää tapahtu, mut ei se mitään, yhteiskuntaopin opettajan ilme oli näkemisen arvonen seuraavalla tunnilla.


 ...Ja tänään pojat löys siivouskomerosta tommoset kyynärpäihin yltävät pinkit kumihanskat. No siitähän seuras se, että jätkät alko heiluttaa niitä ja piiskaamaan toisiaan persuksille ympäri luokkaa juosten. Täydellisen normaalia meiän epänormaalissa luokassa.Hyemin, Sohui ja Sujin.
Jeonghyeon! Meiän luokan priimus, ja mun tulkki haha. Yks mun parhaista koulukavereista täällä.
Ja loppuun vielä tästä lauttaonnettomuudesta, mistä on varmasti Suomessakin uutisoitu. Se sattui keskiviikkona (jos oikein muistan), ja se on kyllä ollu täällä uutisissa siitä lähtien ihan nonstoppina. Yhden high schoolin kakkosluokkalaiset oli siis lähteny luokkaretkelle Jeju-dolle laivalla, laivan kapteeni ei kuulema ollut mikään virallinen kapteeni, vaan joku aika kokematon henkilö. Kapteeni vielä poikkesi reitiltä, jolloin laiva savusumussa ilmeisesti ajoi karille. Uutiset on ollu täynnä videoita uppoavan laivan sisältä, screenshotteja oppilaiden viimesistä viesteistä vanhemmille ja ystäville, itkeviä omaisia ja kavereita ja suoraa videokuvaa siitä, miten mun ikäisten oppilaiden ruumiita tuodaan ambulansseista. Tällä hetkellä on varmistettu 28 on varmistettu kuolleiks, mutta 268 on edelleen kateissa lautan kolmessa eri kerroksessa, ja tuskin niistä kovin moni hengissä löytyy, jos yhtään. Onnettomuudesta on jo kaks päivää, joten tuskin kukaan siellä enää on elossa. Tän koulun vararehtori teki tänään itsemurhan, koska se ei kestänyt, että se selvis sieltä laivasta elossa, mutta suurin osa oppilaista ei. Tää on koskettanu korealaisia tosi paljon, monet televisio-ohjelmat ja muusikoiden comebackit on peruttu tän takia. Myös kaikkien koulujen luokkaretket Gyeonggi-don alueella on peruttu, eli myöskään meiän koulu ei näillä näkymin lähde luokkaretkelle toukokuussa, niin kuin piti. Harmittaahan se toki, mutta ymmärrän paremmin kuin hyvin, eikä mulla suoraan sanottuna oo enää ees mikään luokkaretki fiilis. Mäkin oon ollu aika järkyttyny tästä, koska se tapahtu niin lähellä, ja koko onnettomuus oli niin turha. Ei voi kun toivoa, että jotenkin ihmeen kaupalla ihmisiä vielä löytyis elossa ja selvinneet oppilaat toipuis tilanteeseen nähden mahdollisimman hyvin.


4 kommenttia:

 1. Tos Danwon high schoolis on kaks rotary vaihtaria ja neki olis saanu tolle matkalle lähteä, mutta päätti olla lähtemättä...thank god! Voin btw tulla sun kaa dongdaemun, insadong, hongdae jne kiertueelle jos haluut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi kauhee no onneks ei lähteny :o mitenhän niiden loppuvuodelle käy? Toi koulu tuskin enää jatkuu normaalisti tän jälkee... Oo vitsi ihanaa! Sulla ei taida olla arkena aikaa ku mulla on vapaata? Mut jos ollaan vielä ensviikonloppuna tapaamassa nii käydään sillon jossain noista ainaki!

   Poista
  2. Juu mun kyl pitää arkena kouluun :( tosin voisin kysyy perheeltä jos kävis et skippaisin yhen koepäivän.. mutjoo voitais käydä jossain ens viikolla :) ihan minne vaan haluut~

   Poista
  3. Oh my ois kyllä ihana koska mulla ei oo sillo mitää seuraa! Mut joo, mietitään sitä myöhemmin ensviikolla minne mennään~ 홍대 tai 동대문 ois kyl aika jeba

   Poista