lauantai 5. huhtikuuta 2014

벚꽃!

Moimoi kaikille. Viime postauksen jälkee on tapahtunu nii paljo kaikkee, että en ees tiiä mistä alottaisin. Viime viikko oli nimittäin jotain niin kiireistä, että eilen oli ensimmäinen päivä, kun ehdin tehdä kotona muutakin kun nukkua. Nytkään ei oo hirveesti aikaa, niin annan kuvien puhua enemmän puolestaan.

Viime viikonloppuna käytiin siis lauantaina Marthan, Haerangin ja Yewonin kanssa tapaamassa meiän pastoria ja se vei meidät syömään. Syötiin oikein pitkän kaavan mukaan jossai italialaisessa ravintolassa (joka oli kallis ku mikä, mutta pastori halus välttämättä sinne ja makso sit koko lystin, joten kaikki ok) ja oli ihan mukavaa. Pastorin piti ruuan jälkeen lähteä, mutta me jäätiin vielä nelistään hulluttelemaan.Sunnuntaina oli siis kirkko ja sen jälkee lähettiin vielä raamattuporukan kanssa Costcoon, niin kun edellisessä postauksessa mainitsinkin. Käveltiin joku pari kilometriä sinne kirkolta, kun oli niin ihana sää. Siellä sit syötiin juustokakkua ja pizzaa ja kaikki oltiin ihan ähkyjä ku sieltä lähettiin. Mutta oli kyllä ihan sairaan hyvää, ja haluun joskus vielä käydä uusiks siellä paremmalla ajalla. 


 Ja sit seuraava viikko. Maanantai, tiistai ja torstai oltiin Pajussa Bongilcheon high schoolilla klubeilla. Kuvittelin, et meillä ois korean opetusta joka päivä, mutta paljastukin, että 9 klubitunnista koreaa oli vaan 2 tuntia ja nekin oli varsin vapaamuotosia, jossa sen koulun oppilaat oli tutoreina, enkä kokenu niistä hirveesti hyötyväni. Muut tunnit oli sitten tavallisia kouluaineita. Luojan kiitos, meiän ei tarvii ensviikosta eteenpäin mennä kuin niihin klubeihin mitä perjantaina valittiin, mikä tarkottaa mun osalta et oon tiistaina kaks tuntia (korea ja englanti) ja torstaina kaks tuntia (kuvis ja korea). Ei siinä muuten mitään, mutta kun on ensin istunu 8h koulussa ja sitten vielä pitäis suoraan koulusta lähteä Pajuun ja kotimatka kestää bussilla ainakin puoli tuntia, niin oon ollu kotona tällä viikolla vasta yhdeksän ja kymmenen välillä. Sen takia en oo päässy tanssiharkkoihinkaan niin usein, kuin oisin halunnu. Mutta oon saanu tuoltakin paljon uusia kavereita, noissa klubeissa mitä valitsin on ollu tähän asti hauskaa ja ei tarvii ihan joka päivä istua toimettomana himassa odottamassa tanssituntia, niin se on ihan kivaa loppujen lopuks. Tällä viikolla on vaa ollu ihan liikaa menoa, koska ma-ti-to en tosiaan kerenny tehä mitään, kun oon tullu niin myöhään kotiin, keskiviikkona käytiin maahanmuutto virastossa heti koulun jälkee laittaa mun alien registration card-hakemus, sen jälkee tanssiharkat, ja perjantaina oli koulun klubi. Klubi oli tosin ihan jees, meiän klubi-presidentti on nii laiska et se ei ollu suunnitellu meille mitään ohjelmaa, mikä tarkotti sitä et 11 aikaa lähettiin Souliin cherryblossom festivaaleille ja hengattii siel kolme tuntia eikä tarvinnu tehä mitään. Mä ja Nayeoung, mun uus kaveri johon tutustuin ekalla klubikerralla, vaa syötii, otettii valokuvia ja käveltiin ympäriinsä haha. Olin ennätysaikaseen kotonaki, joskus 16.30.

Oli Marthan kans klubin jälkee vähä nälkä. Dunkin dougnut for life.Käytiin klubikavereiden kans ennen Souliin lähtöä syömässä, koska jouduttiin skippaamaan kouluruoka, kun oli kiire metrolle. Tai ei meillä kai ollu, koska kerettii kuitenki syödä? Ei näistä ota selvää.

Nayeoung ♥
Mua on koko viikon kuumottanu, et en kerkee kuvata kirsikankukkia ennen ku ne putoo, kun oon ollu niin kiireinen. Perjantaina en tajunnu ottaa järkkäriä mukaan, kun en tienny, minne ollaan klubin kanssa menossa, niin jouduin sit tyytymään iphonelaatuu. Mut tänään, vaikka ei keli niin hirveän hyvä ollutkaan, lähin Lake Parkii kuvailee ja Lafestalle shoppailee. Kellään ei oo nykyään aikaa mulle, kun lukioilaisilla midterm examit lähestyy, joten jos haluaa lähteä jonnekin, niin on sit vaa otettava itteensä niskasta kiinni ja mentävä. Siellä sitten tihkusateessa ja tuulen tuiverruksessa taivalsin kirsikankukkia kuvailemassa. Aamulla ois ollu hyvä keli, mutta aamu meni vapaaehtoistöissä, niin mun tuuria.Tänään illalla kun tulin kotiin puistosta ja Lafestalta, niin lähettiin melkeen samantien syömään johonki tosi suosittuun nuudeliravintolaan. Ensin jonotettiin joku vartti, että saatiin pöytä, kun siinä oli useemman metrin jono ennen meitä. Se oli mun ensimmäinen kerta semmosessa perinteisessä korealaisessa ravintolassa, jossa istutaan lattialla. Ruoka oli tosi hyvää, mutta jalat ja lonkat oli niin kankeet, et Yewon joutu mut ruokailun päätteeks vetää ylös lattialta. Sen jälkeen käytiin koko perhe ajelulla, kierreltiin autolla Ilsanissa ja Pajussa just because we could, ja oli hauskaa. Oltiin ahtauduttu siskojen kanssa nelistään takapenkille, auton ikkunat oli auki, appa laulo ja navigaattori (ja kyllä me muutkin) huudettiin. Käytiin kattomassa jotain taidealuetta Pajussa, kaikki maisemat oli niin kauniita pimeellä, ja saatiin kaikki hirvee huutokohtaus, kun bongasin auton ikkunasta ensimmäisen kebab-paikan, minkä oon täällä tähän mennessä nähny. En siis selkeästi oo ainoo, joka on kaivannu kebabia täällä. Kim's kebab, we will come to you some day, I swear.

8 kommenttia:

 1. No sulla ei kyl ainakaan oo ollu tylsää nähtävästi.
  Ihania kuvia! Miten lämpöstä siellä on tähän aikaan keväästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei oo ei, enkä osaa nykyään olla enää yhtään aloillani, vaikka oisin kuinka väsynyt. :D Vaihtelee tosi paljon, alkuviikosta oli lähemmäs +20, mutta tänään oli ehkä +5 ja tuuli tosi kylmästi.

   Poista
 2. Itaewonilla on järkyttävästi kebab-paikkoja jos kebabia tekee mieli :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh god! Pitää pitää mieles, saattaa iskee kebabhimo ennemmin tai myöhemmi :D

   Poista
 3. Mitä vapaaehtoistyötä sä teet ? :) toivottavasti et oo ihan poikki ku noi pitkiä päiviä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetetaan yläasteelaisille ja heikommille lukiolaisille englantia :) välillä ei jaksais lähtee, mutta on siellä ihan kivaa, ku opetan yhtä ihanaa kasiluokkalaista! Kyllähän sitä viikolla aika rankkaa on, mutta onneks viikonloppuisin saa nukkua lähemmäs yheksää. c: kyllä tää tästä, ku alan jo korealaistumaan ja tottumaan siihen, että 9 tunnin yöunista on turha haaveilla.

   Poista
 4. hei~ olen lukenut/opiskellut omatoimisesti koreaa jo kohta kahden vuoden. olen tällä hetkellä kahdeksannella luokalla käyvä tyttö joka siirtyy pian ysille. yfu vaatii haussaan kahden viimeisen päättö todistuksen, vai mitä? tämä vuosi on mennyt todella huonosti koullun käyntini kannalta ja todistukssissani näkyy jopa 6 alkavia arvosanoja (つд`) aijon parantaa kouluani huomattavasti ysillä koska haen sen jälkeen vaihto-oppilaaksi tuonne samaiseen paikkaan missä olet, etelä-koreaan,...
  1. mutta otetaanko yfun haussa arvosanoja ja todistusta esille ja kuinka paljon? [vähäinenkin tieto olisi tarpeen] sillä jos on hyvä persoona jonka korean taito on hyvä ja kokemustakin on?
  2. montako hakijaa tänä vuona oli koreaan ja montako hyväksytiin? jos tiedät.
  3. onko yfun kautta hankala päästä vaihtoon?

  oon kauheen huolissani etten ole tarpeeksi hyvä päästäkseni sinne vaihtoon ㅠㅠ anteeksi spämmäys kysymyksia mutta olen utelias ja tarviin _kipeesti sekä nopeasti_ tietoa!!

  toivottavasti suulla on ollu mukavaa ja jatkossakin on! (~ ̄▽ ̄)~ 파이팅 ~

  //anteeksi kirjoitus virheet//

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YFU vaatii väli- ja päättötodistukset kahdelta viimesimmältä vuodelta, eli yhteensä neljä todistusta. Jos oikein muistan, todistuksissa ei saisi olla kuin korkeintaa kolme 7, eikä sitä huonompia? Mutta en mee takuuseen, en muista kunnolla, kannattaa kysyä suoraan YFUlta. Todistukset on kyllä hakiessa melko tärkeitä, koska Koreassa koulu valitsee sut ensin, ja sen jälkeen sulle vasta etsitään perhe. Mulla oli lähtiessä keskiarvo 9,6, olin käyny Koreassa kahdesti aikasemmin ja olin opiskellu koreaa itsenäisesti reilun vuoden sillon kun hain, joten en osaa sanoa, mikä oli painavin kriteeri, jolla mut valittiin. Koreaan hyväksyttiin YFUn kautta tälle vuodelle mun lisäks yks, eli meitä suomalaisia on tääl kaks tällä hetkellä. YFU vähensi tänä vuonna reilusti paikkoja, koska täällä on vaikeuksia löytää perheitä. Hakijoiden määrästä en tiiä, mut Korea ja Japani on suosittuja. En osaa sanoa onko vaikeaa päästä vaihtoon, mä luulin, etten pääsis, mutta pääsin kuitenkin? Tosin se johtu siitä, että kahdelta muulta jo hyväksytyltä vaihtarilta peruttiin vuosi, koska Korean YFU tiukensi ikärajoja yhtäkkiä. Joten tavallaan mut valittiin tänne hyvällä tuurilla.

   En osaa vastata tämmösiin, kannattaa soittaa YFUlle suoraan. Kiitos paljon! Ja aina kannattaa hakea vaihtoon, ja vaikka ei pääsisikään siihen 1. vaihtoehtoon, niin jonnekin muualle! Pääasia on, että vaan lähtee. Vaihtovuosi antaa enemmän kuin uskoisikaan :)

   Poista