sunnuntai 5. tammikuuta 2014

IYF:n Korean camp ja joululoma

Ai kamala, huomenna on jo loppiainen ja viimeinen lomapäivä! Joulun olin kotona perheen kanssa, ja uuden vuoden sähelsin siskopuolen kanssa. Ei niin kauheasti tullut tehtyä, mutta ihan mukavaa oli!

Nyt kuitenkin tärkeämpiä tapahtumia; Lähdin perjantaiaamuna junalla Vantaalle IYFin Korean campille kolmeksi päiväksi. Ensimmäisenä päivänä opiskelimme ensiksi koreaa, leikimme ja pelasimme kaikenlaista, kuuntelimme Viipurista tulleen lähetystyöntekijän puhetta, söimme paljon (totta kai) ja harjoittelimme kalligrafiaa. Toisena päivänä opiskelimme taas koreaa, askartelimme sellaiset hienot korealaiset pahvi/paperikupit, näyttelimme, söimme bulgogia (♥) eli sellaista melko mausteista liharuokaa, joka on suosikkini korealaisista ruuista tähän mennessä. Tänään oli vain IYFin jumalanpalvelus ja ehtoollinen aamusta, ja iltapäivällä lähinnä pelasimme porukalla. En ole ihan satavarma minä päivänä mitäkin tapahtui, en ole nukkunut kunnolla useampaan yöhön ja ajatukset ei oikein ole kasassa. Etenkin kun vasta reilu tunti sitten kotiin reissusta tulin. Mutta tosi hauskaa oli! Oli ihana nähdä kaikkia kavereita ja sellaisiakin ihmisiä, joita ei ole vähään aikaan tavannut. Rakastan IYFin tapahtumia, kun siellä tapaa aina niin samanhenkisiä ihmisiä joihin on helppo tutustua, kaikki ovat kamalan ystävällisiä ja ryhmähenki on jotain huippua.


Tässä toi mun upea kalligrafialuomus. Mietin ikuisuuden mitä syvällistä kirjoittaisin rajallisilla koreantaidoillani, mutta päädyin sitten vain kirjoittamaan rajun faktan; kimbab on herkullista. Vieressä siis kimbabia, jota teimme ensimmäisenä päivänä, ja hyvää oli! Bulgogista en valitettavasti ottanut kuvaa, siinä ei kauheasti kerkeä kameraa kaivella esille, kun lautasen saa eteen hehes.


Tanja ♥

Veera ♥
Poikia jo vähän väsytti tänä aamuna. Okei can't blame, itsekin oon nukkunu kolmena yönä peräkkäin alle viisi tuntia, joten ei sitä kaikista virkeimmillään itsekään ollut (kuten silmänalusista ylemmissä kuvissa näkyy...)
Sunhyeong ♥


Tuossa kuva tuliaisista, joita olen Koreaan viemässä. Niin kuin näkyy, niin paljon suklaata ja purkkaa, mutta myös Muumi-teetä & pyyhkeitä ja kaksi Mariskoolia. Tarkoitus olisi vielä teettää ottamiani valokuvia Suomesta ja koota kuvakirja host-perheelle. Saa nähdä saanko sen valmiiksi vai joudunko alistumaan ja ostamaan jonkin kuvakirjan.

Nyt siis olen viimeinkin kotona, ja huomenna olisi viimeinen lomapäivä. Todennäköisesti käyn isän luona aamusta ja illalla keskityn korean lukemiseen ja tietokoneella istumiseen, kun ei tässä lomalla ole oikeasti paljoa kerennyt mitään tekemään, vaikka melkein  kaksi viikkoa kestikin. Jossain vaiheessa pitäisi käydä ostamassa myös kunnollinen matkalaukku, ei oo tarpeeksi isoa ennestään.

Ensiviikonloppuna olisi taas lähtö Helsinkiin, nimittäin YFUn lähtövalmennukseen! Olen siis perjantai-lauantai YFUn huomassa ja pääsen tapaamaan muut Koreaan/Japaniin lähtevät vaihtarit. Odotan jo innolla tapaamista muiden Koreaan lähtijöiden kanssa, koska lähtö alkaa jo jännittämään. Ihan epätodellinen olo, että alle puolentoista kuukauden päästä asun aivan toisella puolella maailmaa... Kun valmennus loppuu lauantaina, menen näillä näkymin Sannan luokse maanantaihin asti. Sanna on siis ystäväni, joka on ollut viime vuoden helmikuusta asti myös YFUn kautta Koreassa ja palaa ensiviikolla Suomeen. On ollut jo kauhea ikävä, joten Sannankin näkemistä odotan kovasti ♥

Loppuun vielä TVXQ:ta, koska TVXQ on ehkä suurin syyllinen siihen, että innostuin Koreasta 4-5 vuotta sitten, kun löysin Miroticin Youtubesta. TVXQ on edelleen suosikki bändini/yhtyeeni/ryhmäni/whatever, ja jos pääsisin heidät näkemään vaihtovuoden aikana niin my life would be complete.

Ps. kommentoikaa ihmeessä ja kertokaa, millaisista asioista haluiaisitte kuulla tässä blogissa tai jos on jotain kysyttävää. Vastailen enemmän kuin mielelläni ja kritiikki on tervetullutta!

8 kommenttia:

 1. Huoh... Toi oli kyl todellinen bad hair day.. (Ainaki mulle xD) U MUST COME AGAIN BEFORE U LEAVE~~^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama ja bad face day kans xd I'LL COME I'LL COME I PROMISE!!

   Poista
 2. Jee vihdoin mä löysin jonkun Koreaan tulevan! Ihmettelin jo että missä te kaikki ootte kun en oo mistään löytänyt :D Onks teitä paljonkin tänne tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha vähän sama, oon koittanu ettiä vähän kaikkialta, mutta onneksi nyt löytyi! Mun lisäks tulee yks YFUlta. Sä oot ilmeisesti Rotaryn kautta? Onko teitä paljon jo siellä?

   Poista
  2. Juu. Mä on ensimmäinen ja ainut rotareilta suomesta koreaan mennyt et oon tääl tällä hetkellä yksin. Ois kiva teitäkin sitten jossain vaiheessa tavata :)

   Poista
  3. Okei, no pitää sitten ehdottomasti nähdä jossain vaiheessa! :D mihin asti oot Koreassa?

   Poista
  4. Lähden joskus kesä-heinäkuussa :'(

   Poista
  5. aaa no höh :( mutta keretään kuitenkin olla vähän aikaa samoissa maisemissa ja musta ainakin voisi olla kiva nähdä jossain vaiheessa!

   Poista