perjantai 7. maaliskuuta 2014

Meitsi ja muut korealaiset blingbling-kotiäidit + koulu

Aijai. Kaks viikkoa kohta täynnä ja oon ollu jo viikon koulussa. Viime viikonloppuna siis käytiin siskojen kanssa Western Domissa ja Lafestassa shoppailemassa, en tosin ostanu ku koulutarvikkeita. Käytiin myös ottaa sticker photot. Oli hauskaa siskoporukalla, ja oon oikeesti onnellinen tässä perheessä.Viime viikonloppuna oli Korean itsenäisyyspäivä, niin Lafestan lähellä oli jotain pienimuotosta juhlintaa

Yejun, Yewon & Onyu ♥

Omma teki vähän iltapalaa.


Ja meitsi teki viime viikonloppuna lettuja! Vähän pelotti miten onnistu, mut ihan suomalaisen makusia niistä tuli. Hostitki tykkäs kovasti.

Maanantaina alko koulu, herätys oli 6.30 ja omma saatto koululle. Mun classroom teacher on englanninopettaja, joten sille voi onneks jutella, jos on jotain epäselvää. Se saatto mut aamulla luokkaan, ja sano et voin istua mihin tahansa, ja seurata mun luokkalaisia sitten liikuntasaliin tervetuliaisseremoniaan. No, istuin sitten vähän kiusallisena siihen, mutta pian sen jälkeen muutama tyttö tuli mun viereen ja otti mut mukaan porukkaan. Seremonia ei ollu mitenkään ihmeellinen, ja sen jälkeen alkoi jo ihan normaalit oppitunnit.

Oon täällä siis high schoolin ykkösellä, eli mua vuotta nuorempien kanssa. Koulua on tiistaisin 6 tuntia ja muina päivinä 7 tuntia, mutta koulupäivät on silti 8:00-16:30 (tiistaisin 8:00-15:30), koska näillä ei oo kaksoistunteja, vaan kaikkien tuntien jälkeen on joku vartin välitunti. Koulupukua pitää käyttää (tosin siihen päälle saa vetää takin/hupparin, koska koulussa on sisälläkin niin törkeen kylmä), melkein kaikilla on tunneilla viltit sylissä, sisällä pitää kävellä lipokkaat/tohvelit jalassa, oma vessapaperi pitää olla mukana, ruokalaan jonotetaan pihalla ja ruuan kanssa ei oo varsinaisesti mitään juomista. Jos on jano, niin käytävillä on semmosia vesiautomaatteja (mitä ne on... mun suomenkieli on huonontunu niin paljon jo entisestään et hävettää) ja kaikilla oppilailla on kaks lokerikkoa, yks kengille ulkona ja sisällä yks isompi kirjoille ja muille tavaroille. Itse opetuksesta en kauheesti ymmärrä, englannin, kuviksen ja liikunnan tunneilla pystyn osallistumaan, matikassa tein parhaani, mut annoin periks haha.
Mä jotenkin kuvittelin, et täällä ois koulussa tiukempaa. Toki täällä on jotain sääntöjä joista ei jousteta, mut itse opetus on jotenkin rennompaa kun aattelin. Opettajat heittää läppää oppilaiden kanssa, välillä tunti saattaa mennä siinä et opettaja innostuu selittämään ihan asian vierestä, ja esimerkiksi mun tietotekniikan (?) opettaja on semmone et se tulee luokkaan, naurattaa oppilaita tunnin ja lähtee. Englannin tunnin aiheet on suunnilleen samaa tasoa, kun mitä Suomessa opiskellaan seiskalla. Matikassa nää opiskelee aika lailla samoja asioita, kun mitä Suomessa pitkässä matikassa ensimmäisillä kurseilla, mutta ne opettaa ne asiat niin eri lailla, etten mä täällä mitään uutta voi oppia. Se on lähinnä laskukaavojen ulkoa pänttäämistä. Tunnilla nukkumisen suhteen jotkut opettajat on tiukempia kuin toiset, mutta useimmiten nukkujoiden vaan annetaan olla.
Ja sit toisinaan täällä tulee ihan ihmeellisiä tilanteita. Eilen mulla oli vähän huono päivä; oon ollu kipeenä koko viikon ja olin törkeen väsyny, ja sitten vielä sattu olemaan kaks semmosta tuntia, että opettaja selitti vartin jotai, hiljeni eikä antanu mitään ohjeita, niin kaikki luokkalaiset sitten vaan alko nukkumaan tai lukemaan kirjaa tai jotain, niin siinä sitten minä muiden mukana. Oon koittanu tehä täällä parhaani koulussa ja edelleen yritän, mutta kun istut takapuoli puutuneena 8,5 tuntia päivässä paikoillas ja kuuntelet puhetta josta 90% menee täysin ohi, niin kyllä se on vähintäänkin puuduttavaa. Onneks välitunneilla kavereiden kanssa olo pelastaa paljon. Tällä viikolla kaikki on tullu kurkkimaan meiän luokan ovensuuhun et millane mä oon, moikkaillu käytävillä ja tullu juttelee jotain pientä englanniks.
Kouluun meen bussilla, joudun vaihtamaan kerran bussia, ja vaikka siinä menee vaan 20-30 minuuttia, niin se on  silti stressaavaa, kun pitää seurata missä pitikään jäädä pois ja useimmiten linkit on niin täynnä, et pystyt laskemaan vieressä seisovan ihmisen nenäkarvat I swear to god.
Mutta koulu on loppujen lopuks ihan okei, ja kouluruoka on törkeen hyvää. Joka päivä on kahta eri salaattia, riisiä, jotain kastiketta sille (tänään oli muuten lihapullakastiketta!) ja sit joku keitto. Tässä asiassa sais kyllä Suomi ottaa mallia. Pitää koittaa sluibata kännykkä tai Ipod joku päivä ruokalaan ja ottaa kuva kouluruuasta.

Saatiin tommoset keksit maanantaina ruokailussa. Deogiko hwaiting!
Mun koulukuva. Oon just niin kipee ja väsyny ku miltä näytänki.

Koulukaverit! Sohui, Hyemin & Dam
Ja muuta. Keskiviikkona otin puheeks, et haluisin alottaa tanssin täällä. Mä en osaa olla paikallani ja mä tarviin liikuntaa, ihan vaikka vaan sen takia että mulle riittäis yks lentolippu ku oon palaamassa ensvuonna. Meiän koulussa on jazz-tanssiklubi, mut en siitä oikeen innostunu. Sanoin ommalle, et haluisin kokeilla kpop-tanssia, ja sehän alko heti ettii lähintä ryhmää. No lähin löyty sit hetken googlailun jälkeen 5 minuutin kävelymatkan päästä, ja pääsin kokeilemaa jo samana iltana! Omma heti varotti, et siellä on todennäköisesti vaan aikuisia, koska ei lukiolaisilla oo aikaa tanssia. No, aattelin et miten paha se muka voi olla? Oon Suomessakin harrastanu zumbaa, eikä sielläkään oo ollu kun muutama mun ikänen. No, mentiin sitten semmosen vähän epämääräsen kerrostalon kellarikerrokseen kun sen päivän tunnista oli puolet jäljellä, oli tarkotus ihan vaan seurata. No, kuten omma sano, siellä oli lähinnä ajummia eli tämmösiä keski-ikäsiä korealaisrouvia. Mutta ne tanssi ihan järkyttävän hyvin. Astuttiin sisään, ja se opettaja heti mut mukaan sinne ja menin vähän arkana takariviin. Alettiin heti harjottelemaan B.A.P:in Angelia, ja oli hauskaa. No ei tarvinnu kahta kertaa miettiä haluunko jatkaa siellä vai en. Nyt sit oon maksanu aluks kuukauden siellä, ja käyn kolme kertaa viikossa. Ajummat aina vaan hymyilee ja juttelee mulle ja ei taida vieläkään oikein ymmärtää miten tämmöne ulkomaalanen on sinne eksyny.

Eilen oli Marthan synttärit, niin käytiin sitäkin sit juhlimassa. Käytiin McDonaldsissa bulgogi-hampparilla ja Dunkin Doughnutissa juttelemassa kaikesta mahollisesta. Pyörittiin sitten hetki Madulla, joka on semmonen pieni kauppa-alue Madun metroaseman ympärillä. Oli kivaa, vaikka melko pikasesti ehdittiinkin vaan nähä.Once again, Happy B-day hun! Paljon onnea ♥Huomenna ollaan menossa todennäkösesti Souliin siskojen kanssa, kunhan Yewon tulee puolenpäivän jälkeen vapaaehtoistöistä. Anteeks sekava postaus ja muokkaamattomat kuvat, mutta halusin vaan saada päivityksen aikaseks ja kerrottua koulusta ja miten mulla täällä menee. Kommentit ja kysymykset on tervetulleita! ♥

6 kommenttia:

 1. omg madu mun ekat kotihoodsit jossa asuin yli puol vuotta ;_; <3 ja tietotekniikan ope on paras!! kiva että sulla on alkanu vaihtovuos noin hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, sä oot asunu siellä! Se on kyl kiva paikka, meiltä on siihen joku 10 minuutin bussimatka. Tietotekniikan ope on kyl hyvä XD kaks ekaa tuntia arvuuttelin et mitä se opettaa, kun se ei tehny muuta ku heittäny läppää koko ajan. Kiitos kommentista!

   Poista
 2. sulla vaikuttaa olevan ihan älyttömän mahtavaa siellä! hyvä että ajummat otti sut ihan hymyssäsuin vastaan. :D naurattaa kyllä ajatus keski-ikäsistä tädeistä tanssimassa b.a.p:in angelin tahtiin.

  mun piti pyytää mun perheeltä että käydään korealaisessa ravintolassa ennen ku lähen japaniin sun ruokakuvien takia ku kaikki näyttää niin hyvältä... vähän jo jännittää ens viikon lähtö, viel pitäis hankkia viime hetken ostoksia ja pakata tavarat kasaan. mut kaikkee hyvää sulle, toivottavasti et sairastu sen pahemmin siellä!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä kyllä, mutta kunhan tää alkuhuuma tästä hälvenee niin palaan kyllä varmaan aika rajusti maanpinnalle. No olihan se aluks vähän hupaisaa, mutta ne oikeesti on tajuttoman taitavia! Saan alennuskomplekseja niiden seurassa. XD hei käy ihmeessä, korean houses on loistavat ruuat, sinne oot varmaan menossa? Mut tajuttomasti tsemppiä ja kyllä se siitä! Pidä säkin mielettömän hauskaa siellä naapurimaassa!! <3

   Poista
 3. Eiii vitsi haluun itekki nii pahasti vaihtooon. Tykkään lukee tälläsii postauksii mis vaa kerrot tekemisias siel, ku mulle se on kaikki nii eksoottista XD. Hyvää vaihtovuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan saat mitenkään mahdollisuuden lähteä vaihtoon, niin lähe ihmeessä! Tää ei oo aina helppoo ja huonoja päiviä on, mut kaikki hyvät hetket on kyllä sen kaiken inhottavankin arvosia. No hyvä kuulla, et tykkäät tämmöisistä! Koitan jatkossakin kirjotella vastaavia, kunhan vaan kerkeän uutta postausta alkaa tekemään. Kiitos paljon! c:

   Poista